Svatební fotografování za zlaté hodinky: Magie přirozeného světla.

Pavel Prokeš

Svatební fotografování za zlaté hodinky: Magie přirozeného světla.

Chcete jedinečné svatební fotky s tak krásnou romantickou atmosférou, že se vám bude tajit dech pokaždé, když si budete procházet album? Tak to byste si měli přečíst dnešní článek, kde vám vysvětlíme, co je to zlatá hodinka a proč udělat vše proto, abyste ji mohli využít.

Co je zlatá hodinka a proč je tak oslnivá

Když se slunce začne klonit k obzoru, rozlévá svou zlatou náruč na krajinu a všechno je najednou zalité do teplého zlatavého světla, které dává magický nádech každé fotce. To je „zlatá hodinka“, ten magický časový úsek krátce před západem slunce, kdy sluneční paprsky mají nádherně zlatý odstín a vytvářejí teplé, romantické osvětlení.

Proč si počkat na zlatou hodinku

Svatební fotografie pořízené během zlaté hodinky mají zvláštní kouzlo. Toto krásné světlo dokáže zdůraznit detaily a vytvořit romantickou atmosféru, která se těžko hledá jindy. Nádherně zlaté tóny doplňují náladu svatebního dne a vytvářejí obrázky, které budete s láskou vzpomínat na celý život. Hra se světlem, temně rudým sluncem a radostí v obličejích novomanželů je to nejkrásnější z celého fotografování.

Na co si dát pozor

Samozřejmě nic není bez rizika. Pořizování fotografií během zlaté hodinky jich také pár má:

  • počasí – pečlivě si hlídejte počasí a snažte se svatební den naplánovat v den, kdy bude jasno

  • místo svatby – pokud přímo z místa svatby není vidět horizont, je potřeba vzít chvíli před zlatou hodinkou auto a odjet fotky udělat na předem vytipované místo

  • čas fotografa – chcete-li fotografie během zlaté hodinky, musíte si fotografa objednat na celý den, nejen na obřad nebo půlden

TIP: Ideální je se s fotografem domluvit již na první schůzce. Já sám vždy vyzdvihuji její důležitost hned, když se s klienty domlouvám, protože je potřeba kolem ní naplánovat celé focení, a protože pokud budete zlatou hodinku chtít využít, je potřeba pořídit si balíček na celý den.

Jak ty fotky vlastně vypadají?

Nevíte, jak si takové fotky představit? Podívejte se do mého portfolia, kde jich najdete spoustu! Kromě fotografií ze zlaté hodinky si v mém portfoliu můžete prohlédnout i fotky z obřadů, momentky a spousty dalších kouzelných momentů.

Líbí se Vám má práce? Napište mi Váš příběh.

Pavel Prokeš
Roudnická 450/16, 18200 Praha - Střížkov
IČO: 87877601
Úřad příslušný podle §71 odst.2 živnostenského zákona Úřad městské části Praha 8

Fotím po celé České republice.