Proč svatební fotograf nemůže vychovávat vaše svatebčany?

Pavel Prokeš

Proč svatební fotograf nemůže vychovávat vaše svatebčany?

Jednoduše proto, že když to bude dělat, nebude mít prostor zachytit pro vás ty nejkrásnější okamžiky z vašeho velkého dne. Svatba je neopakovatelný zážitek v životě každého zamilovaného páru. Váš svatební fotograf by neměl vychovávat hosty, měl by dělat to, za co ho platíte. Fotit ty nejkrásnější profesionální svatební fotografie.

Mobily všude, kam se podíváš

Dnešní doba je dobou informační. A z mého pohledu také trochu dobou obrazově instantní. Lidé sdílejí každou vhodnou momentku na sociálních sítích. Jsou to rychlá poselství, která těží ze síly okamžiku. Vlastně takové reportáže ze života. V mnoha případech to má své kouzlo.

Ale váš velký den, vaše svatba, to není instantní polévka, kterou zalijete horkou vodou a při chvilce rychle vypijete. Je to nádherný, neopakovatelný den plný lásky a romantiky. Zasloužíte si mnohem více, než instantní obrázky s přednastavenými filtry. Není to momentková reportáž. Vaše svatba je událost, která předznamenává další krásnou společnou cestu životem. A po letech si budete nejvíce připomínat právě ty chvíle, které jsou zachyceny na profesionálních fotografiích. Proto je důležité poskytnout svatebnímu fotografovi dostatečný prostor. Přestože on sám se bude snažit zůstat co nejvíce v pozadí, aby zachytil skutečnou krásu okamžiku.

Poučte je s láskou

Jako svatební fotograf skutečně nemůžu bojovat se svatebčany o vaši pozornost. Musím zůstat tím sympatickým pánem v pozadí dění. V opačném případě by totiž zklamání svatebčanů bylo poznat i z výrazů na fotografiích. A to si jistě nepřejete. 

Zkuste předem poprosit své milované členy rodiny a své přátele, ať pro jednou nechají své telefony odpočívat v kapsách kalhot a v kabelkách. A ať s vámi prožijí váš nejkrásnější svatební den na vlastní oči a v plné pozornosti. Pokud nevíte, jak na to, nebo pokud máte obavy, abyste je třeba svým požadavkem neurazili, přepošlete jim tento můj článek. Povídání z pozice svatebního fotografa, který potřebuje prostor pro to, aby vaše profesionální svatební fotografie byly co nejpovedenější. 

Nejkrásnější svatební fotografie za odměnu

Jakožto fotograf na svatbu pracuji velmi rychle. Vím, že rychlé dodání fotek je přesně to, co potřebujete. Abyste odměnili také své hosty za to, že na vaší svatbě odložili mobilní telefony. Proto budete mít profesionální svatební fotky velmi rychle u sebe. Ať už byla událostí malá svatba nebo velká svatba. Vaši přátelé tak budou moci vesele sdílet ty nejkrásnější okamžiky z vašeho svatebního dne. Tentokrát to budou ovšem pečlivě vybrané nádherné svatební fotografie ve vysoké kvalitě.

Líbí se Vám má práce? Napište mi Váš příběh.

Pavel Prokeš
Roudnická 450/16, 18200 Praha - Střížkov
IČO: 87877601
Úřad příslušný podle §71 odst.2 živnostenského zákona Úřad městské části Praha 8

Fotím po celé ČR.